logo
Карате Клуб Шото - Витяз
Поредно силно състезание за КК „Шото-Витяз” от Държавното първенство по джу-джицу

Сподели добавена на 2012-06-05    


        Поредно силно състезание направиха каратеките от силистренския клуб „Шото-Витяз”. Девет състезатели представиха клуба на Деветото държавно първенство за деца, юноши и девойки във Варна на 2 юни с участието на 130 състезатели от 7 клуба в страната.
        
         И за деветимата витязи това бе първо участие на състезание по джу-джицу, подчерта председателят на клуба Валери Великов. Момчетата и момичетата се включиха в дисциплините „файтинг” /двубой между двама с прийоми от ударната техника, техниката на хвърляне и техниката на борба на земя/ и „дуо система” /отборно от двама души, които демонстрират техника по самозащита от разнообразни атаки и се оценяват съобразно скорост, реализъм и сложност./
        
         При дуо момчета Любомир Иванов и Красен Николов станаха трети и всеки от тях се окичи с бронзов медал. При дуо юноши – старша възраст Юлиян Найденов и Иван Вълчев се класираха втори и взеха сребърни отличия. Най-голямата гордост на клуба от това състезание са Александър Ковачев и Ивона Панева. Те грабнаха шампионските отличия при децата в дуо микс и заслужено добавиха към колекциите си златни медали по джу-джицу.
        
         В сисмемата „Файтинг” КК „Шото-Витяз” участва само с един състезател – Изабела Пламенова в кат. до 63 кг. В единоборството Изабела игра основно с национални състезателки и въпреки дебюта си в джу-джицу, спечели бронзов медал и трето място в своята категория.
        
         Успоредно с държавното първенство се проведе и състезание за купа „Варна“ за мъже и жени в същите две дисциплини. Независимо от 17-те им години двамата състезатели на КК „Шото-Витяз” Юлиян Найденов и Иван Вълчев бяха допуснати до турнира и така премериха умения със спортисти с по-голям опит на татамито. След отличното им представяне, смелостта на двамата бе възнаградена с трето място и бронзови отличия.
        
         В рамките на състезанието за купа „Варна” за първи път в България бе представена най-новата дисциплина за Международната джу-джицу федерация – „NE WAZA“ или бразилския стил на джу-джицу. Не-ваза в превод от японски език означава бой или борба на земя. Организатори на състезанието бяха Българска джу-джицу федерация и Централен полицейски карате и джу-джицу клуб.
        
         Благодарение на отличната си подготовка каратеките от клуб „Шото-Витяз” направиха едно отлично представяне на двата турнира, които се характеризираха с изключително високо ниво, силни състезатели и коректно съдийство. Така накратко коментира успехите на своите възпитаници Валери Великов. По думите му това е едно от последните състезания за каратеките преди лятната ученическа ваканция.
        
         През горещите месеци в клуб „Шото-Витяз” ще продължи да работи група за поддържане на добрата форма на спортистите за новия състезателен сезон.