logo
Карате Клуб Шото - Витяз
Злато и сребро за „Шото – Витяз” от Македония

Сподели добавена на 2012-06-12    


        Един златен и два сребърни медала донесоха състезателите на карате клуб „Шото-Витяз” от VІ Международен турнир по карате в столицата на Македония – гр. Скопие, съобщи ръководителят на клуба и треньор Валери Великов.
        
         Турнирът се проведе на 9 юни с участието на над 300 каратеки от 98 клуба от балканските държави. България бе представена от три клуба, сред които и силистренския „Шото-Витяз” . Състезатели от всички възрастови групи показаха технически качества, физическа кондиция и устойчивост на психиката в дисциплините „макевара”, „кумите” и „ката”.
        
         Пореден триумф направиха трима от възпитаниците на сенсей Теодор Тодоров в дисциплината „кумите”. Шампионска титла в кат. до 55 кг при юноши - младша възраст завоюва Георги Янков Николов. Вицешампиони в своите категориите станаха Бедри Ридван Бедри - над 55 кг, юноши -младша възраст и Мирослав Желязков в кат. до 75 кг. при младежите.
        
         Преди лятната ваканция това е отличен завършек на състезателния сезон, който бе особено резултатен за тримата каратеки от „Шото-Витяз”, коментира Валери Великов. Той е горд от постиженията и на останалите състезатели от клуба.
        
         От 13 до 23 август КК „Щото-Витяз” ще бъде на лагер за повишаване на подготовката на своите състезатели в бургаския курорт Лозенец, заедно с водещи клубове от страната.