logo
Карате Клуб Шото - Витяз
Силистренци сред най-добрите каратеки при 12-годишните

Сподели добавена на 2012-10-10    


Бедри Ридван и Георги Николов със сенсей Теодор Тодоров © КК "Шото-Витяз"

        КК «Шото - Витяз» - Силистра отново направи отлично представяне на състезание. Трима от възпитаниците на клуба донесоха един златен и два бронзови медала от Международната купа «Цар Калоян» за деца и младша възраст във Велико Търново в края на миналата седмица. Участваха 24 клуба и 163-ма състезатели от България, Сърбия и Македония.
        
        
        
         За пореден път без особена конкуренция силистренецът Бедри Ридван грабна шампионската титла в дисциплината «кумите» при 12-годишните в категория над 45 кг. Той заслужи залотото, след като преодоля амбициите на 19 свои съперници. Трети в категорията остана Георги Николов, също от КК «Шото-Витяз». За съжаление малко не достигна на Николов отново да се срещне на терена със съотборника си в битка за първото място, както се случва през последните 1-2 години. Отлична изява направи и Ивона Георгиева в кат. над 28 кг. Тя стана трета в групата си, преодолявайки половината от своите противници, и получи бронзово отличие от съдиите. С пето място се записа Ива Савова в кат. до 45 кг., за която турнирът бе дебютен.
        
        
        
         Според треньорите Теодор Тодоров и Валери Великов техните възпитаници са възстановили форма след лятната ваканция и са в очакване на следващите състезания - Национална купа в Добрич на 13 и 14 октомври и Национална купа в Хасково на 27 и 28 октомври.