logo
Карате Клуб Шото - Витяз
Два сребърни и два бронзови медала от национална купа „Хасково” за каратеките от „Шото-Витяз”

Сподели добавена на 2012-11-03    


Ива Савова, дебютантка и сребърен медалист от Купа "Хасково"

        С 2 сребърни и 2 бронзови медала в дисциплината „кумите" се завърнаха каратеките от клуб „Шото-Витяз" - Силистра след участието си в Национална купа „Хасково" за деца и младша възраст на 27 и 28 октомври.
        
        
        
         При силна конкуренция в категория до 35 кг при децата Александър Ковачев се класира трети и взе бронзово отличие. Трети се подреди и Емил Йорданов, но при младшата възраст в кат. над 52 кг, той също е награден с бронзов медал.
        
        
        
         Само на стъпка от върха останаха други двама състезатели на карате клуб „Шото-Витяз". Красен Николаев успя да преодолее съперниците си от една от най-масовите групи на турнира - деца над 37 кг. Той достигна до финала, но остана втори със сребърен медал. Голямата гордост на треньорите Валери Великов и Теодор Тодоров е дебютантката на национално състезание Ива Савова. В групата младша възраст до 42 кг при момичетата тя попадна в компанията на съпернички с опит, но успя да грабне среброто.
        
        
        
         Национална купа „Хасково" е един от най-мащабните и авторитетни турнири по карате за деца и младша възраст. Тази година в него се включиха 252 момчета и момичета от 23 клуба в цялата страна. Мястото му в края на годишния календар на Националната федерация по карате е допълнително предизвикателство за младите каратеки, отбеляза сенсей Валери Великов.