logo
Карате Клуб Шото - Витяз
13 медала от фестивала на бойните спортове за КК „Шото-Витяз”

Сподели добавена на 2012-12-12    


Шампионите на джу-джицу при децата Красен Николаев и Любомир Иванов с треньора си Валери Великов (вляво) и с вицепрезидента на джу-джицу федерацията у нас Тони Петров (в средата)

        С 13 медала от Националния фестивал на бойните спортове в столицата се завърнаха състезателите на карате клуб „Шото-Витяз" - Силистра.
        
        
        
         Най-мащабната национална изява за годината в бойните дисциплини се проведе през уикенда в зала „Универсиада". Участваха рекордните 900 спортисти от всички възрастови групи в дисциплините карате, джу-джицу и таекуондо. За десета поредна година организатор на събитието е Спортната асоциация на МВР.
        
        
        
         Силистренският клуб се представи успешно в състезанията по карате и джу-джицу.
        
        
        
         Три сребърни медала на „кумите" завоюваха Габриела Йорданова, Бедри Ридван и Светослав Славов. Четири бронзови отличия за клуба спечелиха Красен Николов, Георги Николов, Иван Вълчев и Юки Юлиянов. Любомир Иванов и Ива Савова станаха пети в своите категории.
        
        

        
         Шест отличия от джу-джицу по системата „дуо" добавиха към личните си колекции и към клубната „кошница" за 2012 година шестима от най-резултатните състезатели на КК „Шото-Витяз". Златни медалисти при децата станаха Красен Николаев и Любомир Иванов. Със злато се окичиха също Бедри Ридван и Георги Николов. Сребро грабнаха Светослав Славов и Иван Вълчев.
        
        
        
         Отличното представяне на фестивала на бойните спортове е достоен празничен финал на 2012 година за каратеките от клуб „Шото-Витяз". В началото на 2013 година им предстоят нови спортни предизвикателства, първото от които е изпит за повишаване на кю-степен, със задоволство отбелязаха треньорите Валери Великов и Теодор Тодоров.