logo
Карате Клуб Шото - Витяз
пълен комплект медали

Сподели добавена на 2013-03-25    


        
        
         С пълен комплект медали се завърнаха състезателите на карате клуб „Шото-Витяз”- Силистра след участието си в Международния турнир Купа „Никон Open” за всички възрасти, който се проведе в София на 16 март в зала „Сиконко”.
        
        
        
         Това е първото международно състезание от календара на Българската национална федерация по карате-до за тази година. Домакин бе КК „Никон”. Участваха близо 500 каратеки от 32 български и 13 клуба от Сърбия, Турция, Македония, Украйна и Грузия.
        
        
        
         Силистренският клуб „Шото-Витяз” се включи с целия си представителен тим от 19 състезатели. Четирима от тях се окичиха с медали след изключително тежки срещи.
        
        
        
         Звездната четворка оглавяви Бедри Ридван, който за пореден път заслужи златото. Той направи 5 безусловни победи над съперниците си по жребии – четирима каратеки от български клубове и един от Турция. Бедри се състезава в една от най-масовите категории - при момчетата на 12-13 години, до 45 кг. Шампионската титла на Бедри и постиженията на Георги Николов, Мирослав Панев и Емил Йорданов донесоха второ място за клуб „Шото-Витяз” при отборното класиране в категорията.
        
        
        
         В същата възрастова група сребро завоюва Ива Савова. Тя изтегли предизвикателен жребий. При първото излизане на татамито Савова преодоля съперницата си от Сърбия. Втората схватка я изправи пред състезателка от клуба-домакин. А третата среща бе с шампионката на украинския тим в категория до 45 кг.
        
        
        
         Сребро за клуба си спечели също Мирослав Желязков - един от дългогодишните и най-успешни състезатели.
        
        
        
         С бронзов медал се окичи голямата надежда Александър Ковачев. Възрастта и теглото му го разпределиха във втората по масовост група - момчета 10-11 години. Ковачев показа превъзходство на характер и техника над трима от съперниците си. Четвъртата му схватка бе решаваща за бронзовото отличие.
        
        
        
         Председателят на КК „Шото-Витяз” и треньор Валери Великов изказа ласкави думи за представянето и на останалите възпитаници на клуба в международния турнир. Силистренци се подготвят за участие в Балканиадата в Сърбия в края на месец март.
        
        
        
        
        
         Светлана Петрова